Оптималното хранене преди, по време и след бременността

Автор: Патрик Холфорд, Сузана Лоусън
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Колхида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-09
Категория: Здраве

Корична цена: 12.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 10.32 лв.


Да имате бебе е най-чудесното нещо, което можете да направите. Но създаването на красиво бебе, което ще расте здраво, щастливо и умно се свежда до нещо повече от късмет и добри гени. Това, което вършите преди, по време и след бременността (и особено това, което ядете) има най-голям ефект. Затова, бихме искали да знаете какво е добре да направите, за да осигурите възможно най-доброто начало в живота на вашето дете.

Вашата диета и приема на хранителни вещества могат да помогнат да достигнете максимума на своята плодовитост (същото се отнася и за вашия партньор), като ви помогнат да заченете когато поискате, дори ако искате да станете майка за пръв път в края на трийсетте или началото на четиридесетте си години. Освен това можете да следвате някои лесни стъпки за прочистване на тялото – по този начин ще се настроите преди бременността – за да бъдете сигурна, че създавате оптималната среда за развитие на бебето си, както и за да подобрите собственото си здраве и физическо състояние.

Щом забременеете, ние ще ви покажем как да се поддържате здрава и пълна с енергия и как да избегнете много от често срещаните проблеми, като анемия, сутрешно гадене и стрии. Освен това ще ви помогнем да се уверите, че бебето ви получава всичко необходимо, за да се развива нормално и ще ви запознаем с добавките, които могат да подсилят интелекта на детето ви още в утробата, плюс как да намалите шансовете за наследяване на алергии и заболявания, като екзема или астма. През това време ще научите много за оптималното хранене и за това как да го прилагате в живота си – не само докато сте бременна, но и за напред.

Защо всичко това е толкова важно? Защото голяма част от проблемите, които възникват по време на бременност са директен резултат от неоптимално хранене. И въпреки, че много хора вярват, че имат „добре балансирана диета”, повече от двайсет години клиничен опит доказват, че това не е така. Вродените дефекти зачестяват и статистиката сочи, че от това е засегнато едно на всеки шестнайсет бебета. Всяка четвърта бременност завършва с помятане, а 7% от бебетата се раждат с тегло под нормалното, което увеличава риска от влошено здраве и болести по-късно в живота. Добрата новина е, че сега знаем защо е така благодарение на новаторското проучване на хора като професор Дейвид Бейкър от отделението по епидемиология към отдела за медицински проучвания в Университета в Саутхемптън, като професор Майкъл Кроуфърд от Института по мозъчна химия и човешко хранене в Лондон, и Дерек Брайс-Смит – заслужил професор по Химия в Университета Рединг и това са само малка част от хората, които заслужават благодарности. Бихме искали и вие да знаете защо, за да можете да се насладите на една здравословна бременност и да родите едно много здраво бебе.

Грижите за здравето на бебето не приключват след раждането, ние ще ви покажем как да продължите оптималното хранене на вашето дете по време на кърмене, захранване и чак до петгодишна възраст. Освен това предлагаме помощ и съвети за справяне с често срещани проблеми през тази първа част от живота – от обрив причинен от памперси до безсънни нощи, от придирчивост при хранене до често повтарящи се инфекции, плюс как най-добре да подходим към емоционалната страна на ваксинациите. Успоредно с това, включваме и много рецепти и идеи за здравословна и вкусна храна, която да възбуди апетита и да ви вдъхнови в кухнята. Сами ще се убедите, че методът на оптималното хранене е не само научно подплатен, но и е придружен с чудесен вкус!

Надяваме се, че пътуването ще бъде приятно и ви пожелаваме една здравословна бременност и щастливо бебе, което да я докаже.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |