Световната мода. Част II. САЩ

Автор: Любомир Стойков
Обем: 204 стр.
Формат в мм.: 200х180
Издател: ИК "От игла до конец "
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-05-19
Категория: Хоби

Корична цена: 18.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 16.38 лв.


Въпреки че не съм експерт по модата, сьм поласкана, че г-н Любомир Стойков ме помоли да напиша увода на тази книга. Г-н Стойков е интервюирал модели, дизайнери и журналисти и е изтъкал подробна панорама на американския стил и дизайн. Американците ще бъдат поласкани, че г-н Стойков проучва и наблюдава американската мода и е написал книга, която има интересната и предизвикателна задача да сравни американската и европейската мода. Американската мода е известна като по-смела и по-ежедневна. Навсякъде по света процъфтява спортното, клубното и практичното облекло, което е отражение на американския дух.
Книгата "Световната мода. Втора част: САЩ" е синтез на най-ярките спомени, които г-н Любомир Стойков е събрал от модните ревюта, интервюта с най-добрите дизайнери, модели и журналисти. В книгата си, както и в собственото си телевизионно предаване той показва по много очарователен начин интересните сцени от живота и философските възгледи на творците, което формира неговия уникален стил. Благодарение на своята всеотдайност г-н Любомир Стойков създаде традиция на толерантност по отношение на различните модни стилове и тенденции в българската модна журналистика. Като представя материали, някои от които шокиращи и провокативни, той успява да събере и да образова една много компетентна публика, която е отворена да възприеме формите по неконвенционален начин и която е чувствителна към красотата и изискаността около нас. В търсене на нишката на творческото вдъхновение на дизайнерите г-н Любомир Стойков от години пътешества в Англия, Франция, Америка, Канада, Южна Африка и др. и ни кара да ги погледнем през очите на Модата.
В миналото модата е била използвана в Америка, за да се разграничават женните според различните класи в обществото. Само елитът е можел да си позволи да носи специално проектирани дрехи, но жените от средната класа, които са искали да се издигнат по-високо по социалната стълбица, имитирали техния стил. След това списанията донесли модата във всеки дом и накарали хората да търсят своята идентичност, своята форма на индивидуализъм чрез модата. Модата започва да се променя бързо и някои нейни тенденции могат да се припишат на бунта срещу обществото, като модата на хипитата през 70-те и пънк модата от 80-те години на миналия век.
Разнообразието на малцинствата обогатява обществения живот в Америка и чрез запазването и прилагането на уникалните им традиции, и чрез създаването на нов вид, цвят и усет за начина на себеизразяване. Модата в Америка показва, че ние имаме стойност като индивиди, какво ни управлява и какво управляваме ние. Тя сочи нещата. които обичаме и които мразим. Тя показва в края на краищата кои сме и кои ще бъдем. Щастлива съм да ви представя "Световната мода. Втора част: САЩ" и съм много доволна, че г-н Стойков е избрал детския дом "Свети Иван Рилски" за цел на благотворителния хуманитарен търг.
Г-жа Кати Пардю

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |