Ракова терапия

Автор: д-р Макс Герсон
Обем: 424 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-03-21
ISBN: 9544747190
Категория: Здраве

Корична цена: 29.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 25.81 лв.


През 1958 г. след тридесет години на клинични експерименти д-р Макс Герсон

публикува монографичната си медицинска разработка Ракова терапия: Резултатите от 50 клинични случая.

Това е най-пълната и подробна книга, разясняваща основните положения относно Герсон терапията. На страниците є авторът обрисува пътя на своите научни търсения, споделя важността на своите възгледи болният организъм да се разглежда в неговата цялост, а да не се съсредоточава терапевтичното внимание само и единствено върху заболелия орган. Той описва необходимостта от правилна и ефективна чернодробна функция, както и от здрав черен дроб за цялостния здравословен метаболизъм на човека. Обяснява как терапията, прочиствайки организма от натрупаните вредни вещества и отрови, реактивира собствените му лечебни механизми при хронични дегенеративни заболявания.

Книгата включва подробно обяснение на теорията на д-р Макс Герсон, подкрепено с научни изследвания от неговото време, които той е подбрал в потвърждение на своите изследвания и възгледи, както и описания за практическото приложение на терапията.

В потвърждение на изложените от автора тези са представени и петдесет

документирани клинични случая на заболели от рак пациенти, проследени по време на престоя им в Клиниката на д-р Макс Герсон, а редица от тях и във времето след изписването им.

В допълнително приложение е представена и модифицирана версия на Герсон

терапията за прилагане при незлокачествени заболявания или за превантивни цели.

За автора:

Д-р Макс Герсон (1881–1959) е американски лекар, роден в Германия, който създава и развива алтернативна терапия за лечение на ракови заболявания, базираща се на промени в начина на хранене. Роден е в град Вагровец – по това време в пределите на Германия (днес в Полша). През 1909 г. се дипломира в Университета Albert-Ludwigs във Фрайбург. Започва да практикува медицина на 28 години в Бреслау (днешен Вроцлав, Полша), по-късно специализира вътрешни болести и нервни заболявания в Билефелд. До 1927 г. специализира лечение на туберколоза, като разработва специфичен хранителен режим за това заболяване и се твърди, че създадената от него диета води до напредък при лечението на туберкулоза.

Прилага този хранителен режим и като част от лечението на мигрена и главоболие. През 1928 г. започва да го използва при раково болни.

Д-р Макс Герсон напуска Германия през 1933 г. и емигрира първо в столицата на Австрия, където работи в Санаториум West End около две години, а през 1935 г. заминава за Франция и сътрудничи за кратко на клиника в близост до Париж. През 1936 г. се премества в Лондон. Същата година емигрира в САЩ, установява се в Ню Йорк. Легализира лекарската си диплома, явявайки се пред медицинската изпитна комисия. През 1942 г. става и американски гражданин.

Прилагането на т.нар. Герсон терапия – диетолечение при пациенти с рак, датира именно от този период. Според д-р Макс Герсон се наблюдават добри резултати от лечението на онкологични пациенти посредством диетичната методика, но това гледище се оспорва от редица противници на неговата терапия, считащи доказателствата за неубедителни. Привържениците на Герсон терапията вярват в съществуването на своего рода конспирация, ръководена от класическата западна медицина, която възпрепятства набирането на доказателства, че тя работи.

През 1958 г. Макс Герсон публикува книгата си Ракова терапия: Резултатите

от 50 клинични случая. През 1953 г. му е прекъсната т.нар. застраховка в случай

на лекарска небрежност, а през 1958 г. е преустановен за две години лекарският му лиценз в Ню Йорк.

На 8 март 1959 д-р Макс Герсон почива от пневмония.

Делото на д-р Марк Герсон е продължено от дъщеря му Шарлот Герсон.

Повече информация или уточнения относно терапевтичния метод можете да намерите в сайта: www.gerson.org или на електронен адрес: info@gerson.org._


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |