Фирмин

ФирминАвтор: Сам Савидж
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-28
ISBN: 9789544915513
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 13.99 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 12.45 лв.


Роден в мазето на една книжарница и принуден да се бори за храна с по-едрите си и подли братя, плъхът Фирмин започва да поглъща това, което го заобикаля. Скоро разбира, че източникът му на храна го е дарил със способността да чете. Това откритие го изпълва с неутолим глад за повече книги и доста неприсъщо за плъх усещане за света и неговото собствено място в него. Докато обикаля мрачните улици на западащия бостънски квартал през 60-те години на ХХ век в търсене на любов и разбиране, неговото вълнение, самота, страх и самоосъзнаване стават забележително човешки и неоспоримо трогателни. След поредица от нещастия на фона на градския упадък, Фирмин навлиза все по-дълбоко в своя въображаем душевен свят – мястото, където Джинджър Роджърс го държи в прегръдките си.
Блестящо оригинален и богато алегоричен, романът “Фирмин” е изпълнен с очарование и горестен копнеж по един свят, който разбира изкупителната сила на литературата и милее за западналите театри, уникалните герои и претрупаните книжарнички.

"В този оригинален и честен до болка химн-прослава на мъките и радостите от литературата, Сам Савидж вплита собствените си съмнения и копнежи в незабравимия образ на плъха Фирмин.”

Publishers Weekly

“Фирмин е герой от дикенсов тип... със сардонични нюанси от Вонегът и същата ясно изразена нежност... Савидж е уловил дълбоката трагедия на един свят, в който артистичните импулси коленичат пред булдозерите... Един трогателен роман, плод на изключително творческо въображение.”

Los Angeles Times Book Review

“Всеки, обичащ книгите, ще иска да има “Фирмин” в своята библиотека."

Джанис Фрейм, Book Buffs, Ltd.

“Освен задълбочено изследване на отчуждението и покъртителната незабележимост на аутсайдера, “Фирмин” също така е и проницателен коментар на състоянието “човек” в едно непрестанно променящо се общество. Въображението на Савидж изплита една подобна на сън приказка, на места смешна и потресаващо трогателна, искрено чудата, но в същото време и напълно достоверна, която със сигурност ще предизвика усмивка на дълбоко задоволство по лицата на читателите.”

Barnes & Noble

“Прекрасно! “Фирмин” е книга, която е написана за Читателите, тоест за хората, които имат страст към книгата и за които книгите са толкова истински, колкото всичко друго в живот. И дори по-истински. ”

Дона Леон

"Фирмин е увлекателна и затрогваща по необичаен начин история на един меланхоличен и интелектуален плъх. Тя ни показва артиста у плъха и плъха, дремещ във всеки артист. "

Minneapolis Star Tribune

Сам Савидж е роден в Южна Каролина, а в момента живее в Мадисън, Уисконсин. Завършил е университета “Йейл” с докторска степен по философия и е преподавал там за кратко. Работил е като монтьор на велосипеди, дърводелец, търговец на риба и печатар. „Фирмин“ е първият му роман, който печели всички награди за дебют (дори Наградата на търговците на книги за 2007 г.), има 5 звезди в Amazon и невероятна мрежа от ентусиазирани читатели. Вторият му роман „The Cry of the Sloth“ бе издаден в САЩ в началото на септември 2009 г.

Още за книгата и нейния автор можете да прочетете тук:
http://e-vestnik.bg/7145

"Фирмин" е Книга на Американската библиотечна асоциация за 2006 г.,
Избор на читателите от литературен блог LITBLOG CO-OP за есен 2006 г.,
Книга на SENSE PICK за юли 2006 г.,
Избрано за 2006 г. на BOOK SENSE,
Топ дебют на списание LIBRARY JOURNAL
В превод на Надежда Радулова и с илюстрации на Фернандо Кран


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |