Тайни няма. Някой житейски истини, които Н.Е. не е знаела

Автор: Нора Ефрон
Обем: 122 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-09
ISBN: 9789542805212
Категория: Самоусъвършенстване

Корична цена: 10.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 8.60 лв.


Някои житейски истина, които Нора Ефрон не е знаела: Никога не се омъжвай за някого, с когото не би желала да се разведеш. Не могат да са ти приятели хора, които ти се обаждат след 11 вечерта. Не знаеш какво те очаква. На четирийсет и пет ще изпитваш носталгия по онова, което не си харесвала в тялото си на трийсет и пет. На петдесет и пет, дори да си болезнено слаба, мускулите се отпускат и над талията ти се появяват гънки.
Не подхождай към всички с една мярка.
Когато децата ти станат тийнейджъри, хубаво е да имаш вкъщи куче, за да има кой да ти се радва, когато се прибираш.
Прави си копия на файловете.
Прави си по-големи застраховки.
Давай по-големи бакшиши.
Тайни няма.

Нора Ефрон е американски режисьор, продуцент, сценарист, романист и журналист и блогър. Родена е през май 1941 год. Най-известна е с своите романтични комедии и три пъти номинирана от Академията за оригинален сценарии за филмите- Silkwood, Когато Хари срещна Сали, Безсъници в Сиатъл. По някога пише заедно със своята сестра – Делия Ефрон.
Ефрон е родена в Ню Йорк, най-голямата от четири дъщери в еврейско семейство и израства в Бевърли Хилс. Родителите и също се занимавали с писане на сценарии, както и две от сестрите и. А другата и сестра - журналист и новелист, пише крими литература.
Нора Ефрон се е омъжвала три пъти. Нейния първи съпруг е писател, за който се развежда преди девет години. Вторият и съпруг е журналист – Карл Бернщайн (известен с участието си в разкриването на Watergate). Ефрон има малък син – Якоб и е бременна с второто си дете, когато научава за любовната афера на съпругът си с тяхната обща, семейна приятелка- британския политик Маргарет Джей. Вдъхновена от това, което си случва Нора написва романа Heartburn , по който е заснет филм (1986) с участието на Джак Никълсън и Мерил Стрийп . В книгата Ефрон описва съпруг – Марк, който е способен да прави секс с „щора”. Тя също казва, че героинята Телма (базирана на Маргарет Джей) е жираф с големи крака. Бернщайн заплашва, че ще я съди, заради книгата и филма, но така и не го прави.
Над 20 години Ефрон е омъжена за сценариста Nicholas Pillegi, с който живеят в Ню Йорк .
В своята кариера, след дипломирането си, Нора Ефрон е стажант за кратко в Белия дом, при президента Дж.Ф.Кенеди. След това започва работа, като репортер ,за 5 години, в Ню Йорк Поуст. През 1966 год. Разкрива новината, че Боб Дилън се е оженил на тайна церемония. Докато се стане успешен автор, Нора Ефрон пише и колона за женските проблеми в Esquire. Ефрон си спечелва име с своите разнородни и широкопространсвени теми. През 1970 г. докато е омъжена за Бернщайн, по негова молба, веднъж му помага да пренапише ръкопис ( на William Goldman- Всички президенти), който в последствие не е използван, но този ръкопис е видян от някой, който предлага на Ефрон работа, като автор на телевизионни филми, което става и първата и професия, като сценарист.

” Лудите хора са винаги сигурни, че са добре. Само нормалните са склонни да признаят, че са луди. „

За успеха: „ Повечето от нас имаме живот, различен от този по филмите „
Нора Ефрон


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |