Ние, удавниците

Автор: Карстен Йенсен
Обем: 834 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-05
ISBN: 9786191862856
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 22.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 19.58 лв.


Конрад, Мелвил, Стивънсън... „Ние, удавниците“

„Това е роман за морето , който на практика е написан в съавторство с великите автори на деветнайсети век – Конрад, Мелвил, Стивънсън... „Ние, удавниците“ е най-добрият роман, който съм чел от години насам.“ — Aftenposten, Норвегия

Карстен Йенсен (1952) е роден в Марстал на датския остров Ерьо. Баща му е моряк от старата школа, капитан на товарно корабче, където като ученик Карстен получава първите си уроци по мореплаване. За разлика от баща си, той обожава да чете и компенсира слабата си физика със самотни интелектуални занимания. След като завършва литературознание в Университета в Копенхаген, започва работа в датския ежедневник „Политикен“ и бързо си създава репутация на социален коментатор с остър поглед за слабостите и грешките на управляващата класа.

Йенсен добива популярност през 90-те години с двата си пътеписа „Видях началото на света“ (1996) и „Видях падаща звезда“ (1997), в които описва срещите си с хора и култури, доскоро затворени за външния свят – Русия, Китай, Камбоджа, Виетнам и Латинска Америка. След още няколко сборника с есета и пътеписи през 2006 година излиза дебютният му роман „Ние, удавниците“, преведен на 20 езика. Книгата е обявена за най-добрия датски роман за последните 25 години в анкета на датския вестник Юландс-Постен (2009).

Освен художествена проза, Йенсен продължава да пише статии, есета и наблюдения по най-парещите въпроси на съвременния свят – като нападенията срещу Световния търговски център, терористичните атаки в Париж и Копенхаген и войната в Афганистан.

Карстен Йенсен е носител на наградата „Улоф Палме“ (2010) – заради това, че „с думи и действия се бори на страната на слабите и в родината си, и по цял свят“, и на датската литературна награда на името на Сьорен Гюлендал (2012).

Роман с изключителна тежест, амбициозен и красив, от един майстор на разказа на върха на силите си. Това е книга, в която трябва да се плава; тя трябва да се изследва, трябва да се изгубим в нея –но това е също книга, която отвежда читателя, смаян от нейните чудеса, у дома, до сърцето, от което се раждат всички велики истории.

— Джоузеф О Конър

На първо място това е роман за морето, който на практика е написан в съавторство с великите автори на деветнайсети век – Конрад, Мелвил, Стивънсън... Ние, удавниците“ е най добрия роман, който съм чел от години насам.— Aftenposten, Норвегия

Карстен Йенсен ни кани на удивително пътешествие из океаните, една одисея, просмукана с морска пяна и сълзи...

Да бъдете в компанията на Йенсен е истински дар.

— L Express, Франция

Тази книга ловко лавира между интимност, проницателност и заразна наслада от сюжетната линия, от великолепните измишльотини, както и от детайлите, стигащи до гротеска... Достоен събрат на Габриел Гарсия Маркес и „Сто години самота“.

— Jyllands-Posten, Дания

Великолепно допълнение към канона на мореплавателската литература, блестяща нова преработка на една древна тема... страниците искрят от чудно въобразени картини... Езикът е всичко, на което бихте могли да се надявате в един морски роман: стегнат и изчистен, често неочаквано прелестен.

—The Times, Великобритания

Карстен Йенсен е без съмнение един от най-вълнуващите скандинавски автори на нашето време. Винаги очаквам книгите му с огромно нетърпение. По мое мнение той е съвършено неповторим разказвач.

— Хенинг Манкел

Страхотна морска литература. . . оригинална и неповторима.

— Scotsman, Великобритания

Каква мощна книга... не ви се иска да я оставите. Обстоятелството, че Йенсен е натрупал толкова познания по морските дела заслужава уважение. Но още по-впечатляващи са знанията му за онова, което движи хората, както мъжете, така и жените –и фактът, че съумява да го предаде по толкова завладяващ начин, печели нашето възхищение.

— Die Zeit, Германия

Един вълнуващ роман от Карстен Йенсен, последната издънка на родословното дърво от автори на мореплавателски саги от Омир до Патрик О’Брайън... Пищен, могъщ и възнаграждаващ роман.

— Financial Times, Великобритания

В своя най-амбициозен и успешен роман до момента Йенсен разказва за родния си пристанищен град, в който всички най-стари улици вървят в съвършено права линия право към морето, и го превръща своеобразно въплъщение на ключови сблъсъци не само в датската, но и в европейската история и на убежденията, които са ги породили... Роман, който се издига като планина на пътя ви.

— Independent, Великобритания

Суров, пронизителен и колоритен, великолепният мореплавателски епос на Карстен Йенсен вдъхва живот на приключенията на няколко поколения моряци.

— Metro, Великобритания

Пламенна и романтична книга, която обхваща над сто години от датската история –години на война и любов... Огромна е по обем, но обхватът и е още по огромен заради разказваческото майсторство и писателските умения... Този роман е крайъгълен камък в творчеството на Йенсен.

— Berlingske Tidende, Дания


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |