2017. Войната с Русия (Из секретните документи на висшето военно командване на НАТО)

2017. Войната с Русия (Из секретните документи на висшето военно командване на НАТО)Автор: Ричард Ширеф
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-01-07
ISBN: 9786191642366
Категория: Съвременност

Корична цена: 20.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 17.80 лв.


"2017. Войната с Русия" е роман за един военен конфликт, който може да бъде предизвикан от неспособността да се опълчим на руската агресия. Под ръководството на президента Путин Русия е поела по твърде опасен курс и ако бъде оставена да продължи по него, той може да я доведе до сблъсък с НАТО. А това ще означава война, която твърде лесно може да прерасне в ядрена. Тази книга разказва за поредица от погрешни решения и политически грешки, която довежда НАТО и Запада именно до катастрофална война с Русия. Подобни сценарии са твърде възможни и представляват смразяващо четиво за всички запознати с тях. Но освен това този роман подсказва, че курсът на историята може да бъде променен, когато достойните мъже и жени поемат лична отговорност за действията си. Най-важното послание на книгата е, че все още не е твърде късно да предотвратим катастрофата.

Това не е фантастично четиво, защото авторът е смел и опитен военен, бивш високопоставен командир на НАТО, който служи блестящо на Северноатлантическия пакт. Нещо повече – това е човек, който наистина разбира геополитическите реалности и рискове и е доказал, че не се бои да казва истината. Той предвиди изключително точно последиците от руската военна инвазия в Крим и присъединяването на украински територии през 2014 година. В настоящата книга генерал Ширеф отново е предвидил правилно следващите ходове на Русия.

"2017. Войната с Русия" обрисува достоверна и стряскаща картина на една потенциална и непосредствена опасност и наистина заслужава сериозен прочит.

адмирал Джеймс Ставриди

(резервист от военноморските сили на САЩ, бивш върховен главнокомандващ на обединените сили на НАТО в Европа)

Генерал Ричард Ширеф е бивш заместник на върховния главнокомандващ на обединените сили на НАТО в Европа. Участвал е във военни мисии по време на Войната в Залива, в Косово, Босна и Ирак.


Мнения за тази книга

Едуард Илиев Петров -Пловдив
Ще се опитам да се изкажа принципно от Библейско гледище. Темата може да интересува както вярващи в Господ Иисус Христос, така и иноверци. Първо, знаем, че текст без контекст е претекст. Всяко мнение или становище извън Словото Божие е претекст, т.е. директна провокация към Пресветата Троица-Отца и Сина и Светия Дух. Без значение дали Го вярваш или не. Що се отнася до въпроса за мира и войната от гледна точка на Всемогъщия,то в Стария Завет като цяло е едно, а в Новия Завет е доста по-различно. Защо? Затова, защото нашия Господ Иисус Христос чрез Своята славна смърт, възкресение и възнесение радикално промени съществуващите до момента морални, нравствени и етични норми. Десетте Божии заповеди не бяха отменени, но бяха транформирани в по-висша степен: ДА ВЪЗЛЮБИШ ГОСПОДА ТВОЯ БОГ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ, ОТ ЦЯЛАТА СИ ДУША, С ВСИЧКИЯ СИ УМ И С ВСИЧКАТА СИ СИЛА, И ДА ВЪЗЛЮБИШ(ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА)БЛИЖНИЯ СИ КАТО СЕБЕ СИ. Тези повеления никак не се връзват с непрестанните войни и унищожения през вековете и до наши дни, и със сегашното дрънкане на оръжие от страна на НАТО и, разбира се, от страна на РУСИЯ и други големи държави. И всичкото това ЗЛО се дължи, както е писано в Библията, на най-големия грях-ВЪЗГОРДЯВАНЕТО, от който произлизат зависти, разпри, вражди, лъжи, кражби, убийства, прелюбодейства, разводи, изнасилвания, гаври, мързел, сребролюбие и не на последно място МНОГО ФАЛШИВИ РЕЛИГИИ. Които вършат такива мерзости, нямат наследство в Божието царство. Защото е писано НИЩО НЕЧИСТО НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В БОЖИЕТО ЦАРСТВО. А ПЛОДЪТ НА ДУХА Е ЛЮБОВ-ГРИЖА, РАДОСТ, МИР, ДЪЛГОТЪРПЕНИЕ, БЛАГОСТ, МИЛОСЪРДИЕ, ВЯРНОСТ, КРОТОСТ, СЕБЕОБУЗДАНИЕ. СРЕЩУ ТАКИВА НЕЩА НЯМА ЗАКОН. АМИН. Ето златния стих на Библията: ЗАЩОТО БОГ ТОЛКОЗ ОБИКНА СВЕТА, ЧЕ ДАДЕ СВОЯ ЕДИНОРОДЕН СИН, ТА ДА НЕ ПОГИНЕ НИКОЙ, КОЙТО ВЯРВА В НЕГО, НО ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ. Йоан 3:16. Тук в кратце се съдържа цялото благовестие, цялата любов, милост и благодат на НАШИЯ ОТЕЦ НЕБЕСЕН. СЛАВА НА БОГА ВЪВ ВИСИНИТЕ, НА ЗЕМЯТА МИР МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ, В КОИТО Е НЕГОВОТО БЛАГОВОЛЕНИЕ. АМИН!

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |