И.М.

Автор: Кони Палмен
Обем: 310 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Аквариус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-03-07
ISBN: 9789548692465
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.65 лв.


И. М. – зад тези инициали се крие не само име, името на Исха Майер, популярен радио- и телевизионен водещ и колумнист, те обозначават бележките в белите полета на един вдъхновен любовен съюз (In Margine) и една съкрушителна раздяла (In Memoriam).

Исха Майер интервюира писателката Кони Палмен малко след появата на нейната първа, донесла й шеметен успех книга. Тази среща е началото на връзка, която и за двамата е откровение, състояние на чиста и неуязвима близост, самооткриване в другия, самопознание чрез другия, преодоляване на страха да се разголиш. „... Нещо ни говори, че и двамата все още не сме имали други, че за нас, иначе хайти и любовчии, тази е първата девствена връзка...”

Само нещо, което е действително преживяно, може да бъде описано по подобен начин. Само болка, която наистина съществува, може да завладее така читателя.

Романът "И. М." разчупва каноните на класическия любовен разказ, той по-скоро е смесица от литературни жанрове, в която се появяват и други любовни двойки: Америка и Европа, журналистиката и литературата, фикцията и реалността, животът и смъртта.

С „И. М." Кони Палмен създава не само паметник на една голяма любов, но и новаторски роман, който представлява пробен камък в съвременната нидерландска литература. Същевременно обаче и далеч отвъд границите на Нидерландия този роман се възприема като мерило и ориентир за художествено майсторство.

С “И. М.” Кони Палмен достигна големи литературни висоти и... написа най-добрата си книга", твърди във в-к "Хет Парол" Робърт Анкър, а Марк Флеминг, критик на "Хет Ниусблад" във Фландия, отбелязва: "Това е книга за една любов, чиято красота те разплаква."

„Четейки „И. М.”, човек непрекъснато си мисли: на колко още интимност ще си позволи да ни направи свидетели авторката – колко още ще понесе читателят? В „И. М.” не се нарушава табу, сексуалността играе само второстепенна роля. Въпреки това тази книга е най-интимната, която някой някога е държал в ръцете си.”

Елсевиър, Нидерландия

„Кони Палмен пише така леко, така лаконично и с ирония за живота, любовта и смъртта – големите теми на човечеството, че нейните книги се превърнаха в бестселъри, а самата тя – в най-четената нидерландска авторка.”

Бригите, Германия

„Тази книга няма как да не остави следа у човека. Кони Палмен пише така всеобхватно и живо за любовта и смъртта, така искрено и непретенциозно, че нейният разказ с право може да се причисли към голямата изповедна проза. Многобройните й възгледи за творчеството и истината могат да бъдат обобщени в горчиво-сладкото прозрение за това, което се нарича carpe diem - улови мига. Вземи колкото можеш повече. Защото идва момент един живот да се превърне във фикция и тогава той ще е, каквото сме направили от него.”

Томас Кастура, Райнишер Меркур, Германия

“Кони Палмен се разголва и демонстрира голям разказвачески талант в служба на текст, който е смесица от лично преживяване, философия и пространни разсъждения върху изкуството на романа."

Abc културал, Испания

“Вълнуваща, тъжна, но и смешна книга за любовта. Безсрамна книга, защото разказва за близост, без да се съобразява с каквото и да било. Не за сексуална близост, а за една щура и всеотдайна любов, на която баналното, признанията и клетвите са присъщи също толкова, колкото и височинните полети, самоанализът и анализът на света, интелектуалното съизмерване на силите.”

Щерн, Германия

“Сърцераздирателна история за една голяма любов - написана непретенциозно, просто, с много мъдрост.”

Бухкултур, Австрия

”За да напише романа си, Кони Палмен сякаш е оперирала собственото си сърце. Тя сякаш се е подложила на доброволна хирургическа намеса при пълно съзнание, като при това сама е направлявала скалпела.”

Юлия Шмитц, Германия


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

Проверка на поръчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Начало  |  Доставки  | 
Кои сме ние  |  Антикварен раздел  |  Категории нови книги  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  С надуваема лодка около света  |  Ламбиеви колиби  |